Skip to main content

Omplacering


Du är välkommen som medlem i Svenska Kelpieklubben att sätta in en annons här på sidan om du behöver hjälp att omplacera din Australian kelpie. Vi rekommenderar även att du kontaktar uppfödaren till din hund för ytterligare hjälp att hitta en bra hem.

  • Berätta kort om hunden och bifoga foto till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
  • Informationen ska innehålla hundens registreringsnummer alt. SKK stamtavlenamn.

  • Kom ihåg att kontakta webmaster för att ta bort annonsen när hunden har placerats om.

Dracoulinnes Bugatti "Beam"

Dracoulinnes Bugatti "Beam" SE12284/2020

Australian kelpie, 4år, okastrerad hane.
HD A/A
ED 0/0
Genomfört MH
 
Tävlar lydnadsklass 2.
Uppflyttad till högre klass spår.
Tävlar hopp och agilityklass 1.
Uppflyttad till fortsättningsklass i rallylydnad.
Grundtränad i specialsök (röd kong)
 
Beam är en aktiv kille som har tränats och tävlats i många sporter. Han skulle passa bra i ett hem utan barn som erbjuder mycket nosarbete då han älskar att jobba med näsan. Han är helt klart den bästa spårhund jag haft, och han skulle förmodligen bli riktigt bra i nosework och/eller specialsök med mer träning.
 
I agilityn är han väldigt väl grundtränad men sparsamt tävlad pga att andra sporter har fått större prioritet.
 
Han är skottberörd så har ej lagt platsliggning med skott i brukset men tack vare en stabil lydnad och spårarbete så tävlar han ändå brukset med goda resultat. Han är iprincip startklar i högre klass spår.
 
Anledningen till att han omplaceras är för att vi inte klickar helt i vardagslivet och jag har kommit fram till att det inte är en hållbar vardag för oss längre. Och det tär enormt på relationen när vi inte får vardagen att funka som vi vill.
Han har viss social osäkerhet vilket gör att han tycker det blir väldigt jobbigt med spring och besök hemma så som det lätt blir hos en småbarnsfamilj.
 
Men han har också så många fina kvalitéer som jag vet kommer göra honom till någon annans bästa vän.
Han är helt okomplicerad vid kloklippning, tandborstning och annan hantering. En riktig myspelle som gärna ligger i soffan för kli på magen och har i grunden en väldigt bra on/off knapp. Funkar med andra hundar och kan vara hemma själv utan problem. Superduktig i vardag och träning bland löptikar. 
 
Beam bor i Piteå och är ej van vid katt.
Skulle ej trivas i storstad och att åka kollektivt, men trivs väldigt bra med att åka bil.
 
Är du intresserad av att veta mer om Beam är du välkommen att höra av dig till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.