Hanhundslista


Svenska Kelpieklubbens hanhundslista är skapad för att underlätta sökandet efter potentiellt tillgängliga hanar som kan användas i avel.

De hanar som står med på hanhundslistan är de som är registrerade i SKK (även de med utländskt registreringsnummer), registrerade inom en 12-årsperiod, röntgade med HD grad A eller B och har genomfört mentalbeskrivning med känd mental status.

Listan uppdateras två gånger per år. Informationen om hundarna kommer från Svenska Kennelklubbens hunddatabas.

Det som visas på hanhundslistan är hundarnas registreringsnummer, stamtavlenamn, när de är födda, deras föräldrar, ledstatus på höfter och armbågar sam antalet avkommor och barnbarn. Även resultat från delen för kontakt (hälsning, samarbete och hantering) och skott av mentalbeskrivningen finns med på listan.

Importerad rasdata januari 2023. Senast uppdaterad: 2023-09-19.

Hane som inte är tillgänglig för avel?

Har du en hane som står med på hanhundslistan, men inte kan användas i avel för den är kryptorchid/monorchid, kastrerad eller avlivad. Då kan du meddela det till Svenska Kelpieklubben via formuläret nedan. Du behöver inte vara medlem i SVEKK för att skicka in. Kort efter vi har fått din anmälan kommer hanen att tas bort från hanhundslistan.

Svenska Kelpieklubben

Svenska Kelpieklubben är en förening som har avelsansvar för Australian Kelpie, en hundras som går under FCI-rasgrupp: Vall- Boskaps- och Herdehundar, och tillhör även en av de raser som kallas för brukshund inom Svenska Brukshundklubben.


© Svenska Kelpieklubben